Sint Maarten

Als Luc er een paar dagen is gaan we een rondje om het eiland varen samen met René en Brigit van Blue Spirit en de Twixx, nog een Nederlandse boot. In Grand Case ontmoet Luc een paar mensen waar hij een paar dagen mee doorbrengt en wij vervolgen onze weg met de andere boten via Tintamarre en Pinel naar St. Barths waar we midden in de Bucketrace belanden en prachtige foto’s maken. Het inschrijfgeld voor deze race is slechts dertigduizend euro en wij varen zomaar gratis mee en belanden zelfs op de persfoto’s!
Weer terug op ons vaste ankerplekje arriveren Frank en Wil voor 12 dagen en ook een vriend van Luc die bij ons op de boot slaapt. Heel veel Boxtel dus op Sint Maarten maar nu iedereen weer op huis aan is hebben we tijd om zelf weer even bij te tanken. Het is altijd supergezellig maar het kost ook wel weer wat kruid omdat je zoveel mogelijk quality-time in een paar dagen wilt proppen. Met de warmte hier is dat soms best vermoeiend en al die gezelligheid gaat helaas ook gepaard met dagelijks te veel alcohol, we moeten nu dus even detoxen tot het volgende bezoek weer komt.
Vanwege de swell wisselen we regelmatig tussen Simson Baai en Marigot baai hoewel onze voorkeur uitgaat naar de laatste in het Franse deel van het eiland.
We besluiten dat we ook nog even iets anders willen zien dus gaan we een paar dagen naar Anguilla. Nadat we op vrijdagavond wederom naar het happy hour bij Lagoonies zijn geweest halen we een beetje brak op zaterdagochtend het anker op met de Blue Spirit in ons kielzog.
Het is maar een klein stukje varen dus nemen we niet de moeite het grootzeil te hijsen en
een kleine 3 uur later laten we het anker vallen in Road Bay waarna we samen met René en Brigit gaan inklaren bij het kantoor op het strand. Het is een rustige baai op een relaxed eiland met een paar strandtentjes.
Een dag later willen Henk en ik een flinke wandeling maken want een beetje beweging kan geen kwaad. René en Brigit gaan mee. Helaas zijn er weinig wandelpaden en moeten we grotendeels over de weg lopen behalve het laatste stuk naar het baaitje wat we voor ogen hadden. Compleet verhit komen we uit bij een prachtig verlaten strandje en nemen dankbaar een duik in het heerlijke water. Als we goed en wel klaar zijn om te vertrekken begint het te stortregenen en vinden we een grot waar we net met z’n vieren in kunnen schuilen. Als de lucht weer geklaard is vervolgen we onze weg terug naar de boot. Helaas is het deze keer niet bij een bui gebleven en begint het weer te regenen. Nat tot op onze onderbroek krijgen we op het laatste stukje een lift van een vriendelijke local die ons vlak bij onze dingy’s afzet.
Buiten de prachtige baaitjes heeft Anguilla in onze ogen weinig bijzonders en we besluiten dan ook op dinsdag ochtend weer terug te varen naar Sint Maarten. We hebben een paar heerlijke dagen gehad met leuk gezelschap.
Inmiddels checken we elke dag de wind maar op dit moment hangt er nog een groot hogedrukgebied tussen hier en de Azoren waardoor de overtocht voorlopig nog niet aan de orde is en dus is er voldoende tijd om alles klaar te maken voor onze terugreis naar Europa. We hebben allebei wel weer zin om naar huis te gaan hoewel we geen zin hebben in de overtocht die zo’n 3 weken zal duren maar we zien het ook wel weer als een nieuwe uitdaging.
Nog een paar weken dus om ons mentaal voor te bereiden en nog even te genieten van het warme weer, de prachtige turquoise wateren en de vele schildpadden en roggen om ons heen.

3 thoughts on “Sint Maarten

  1. Bij deze wil ik jullie veel geluk en voorspoed wensen voor de overtocht.
    Jullie hebben zo te lezen een fantastische reis gehad en dat moet mooi worden afgesloten.
    Zou best wel eens alle verhalen bij het haardvuur willen horen na thuiskomst.
    Behouden vaart, gaat zeker goed komen !

  2. Het klinkt als heerlijk en ja die drie weken oceaan lijken mij ook niet echt geweldig. Maar wat een geweldige ervaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website