(Nooit) Klaar voor vertrek!

 

Al het bezoek is weg en het weer laat de laatste dagen ook te wensen over dus is het tijd om plannen te maken voor de overtocht naar de Azoren. Lijstjes maken van wat er nog allemaal moet gebeuren en wat we aan boodschappen moeten halen om het in ieder geval 4 weken uit te kunnen houden op zee. We hopen uiteraard dat het korter zal zijn maar we houden een slag om de arm om in geval van nood niet om te komen van de honger.
Fiona en James uit Engeland, die we in Suriname hebben ontmoet, zijn hier inmiddels ook gearriveerd. Samen met hen maken we plannen en uiteindelijk hebben we een weatherwindow en daarmee dus ook onze vertrekdatum; woensdag 3 mei!
In de supermarkt is het overduidelijk wie in dezelfde schoenen staan als wij, te zien aan de overvolle winkelwagens en we spreken diverse mensen die allemaal rond of op de derde gaan vertrekken. We zijn dus niet alleen hoewel we elkaar na een dag varen ongetwijfeld al uit het oog verloren zullen zijn.
We werken onze lijstjes af en dan is de boot er klaar voor, nu de bemanning nog. Nog twee dagen om ons mentaal voor te bereiden op een tocht die misschien wel vol verrassingen zal zitten want zo lekker als we op de heenweg zijn overgestoken zal het deze keer zeker niet worden. Maar er komt toch echt een moment dat het anker op moet dus zullen we ons verstand op nul zetten en ons over moeten geven.
Met een beetje weemoed zullen we Sint Maarten gaan verlaten. We hebben hier een geweldige tijd gehad, zijn een klein beetje ingeburgerd en hebben veel mensen leren kennen maar het seizoen loopt ook hier op zijn eind. De een vertrekt net als wij naar Europa, anderen naar het zuiden omdat ze hier weg moeten zijn voor het orkaanseizoen. Het loopt hier dus langzaam leeg.
Nog een kleine twee maanden en dan zijn we weer thuis maar eerst hebben we nog zo’n 2400 mijl (ca.4500 km) voor de boeg naar de Azoren en 1600 mijl (3000 km) naar Vlissingen.
Tot snel allemaal!

7 thoughts on “(Nooit) Klaar voor vertrek!

 1. Lieve Michelle en Henk, een behouden vaart!!
  Geniet van jullie terugreis. We denken aan jullie.
  Voordat je het weet zitten we, onder het genot van een heerlijk wijntje , gezellig bij elkaar op de bank!! Kusjes jezusje,en de rest van “De Celie’s “!!

 2. Alle moed aan boord en vertrekken. Een hele goede vaart gewenst en we wachten in spanning tot bericht uit de Azoren.

 3. Lieve Michelle en Henk;
  In Nederland zijn we allemaal weer helemaal happy als jullie eenmaal veilig terug zijn en worden jullie natuurlijk met open armen ontvangen….in the meantime; een hele rustige veilige overtocht gewenst! Hoop dat jullie vriend weer een berichtje op fb plaatst tijdens de reis zodat we weten dat jullie ok zijn…..knuffel en dikke kus!

 4. Nogmaals een behouden vaart en tot over een week of 4 😚

 5. De Parbo staat klaar 🙂
  Groetjes van Gilles en Sylvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website