Grenada (19-12-16)

image

Nadat we in Waterland onder luid getoeter van Noël zijn uitgezwaaid verblijven we nog een paar dagen in Domburg om de laatste boodschappen te doen en uit te klaren.
Dan is ons Suriname avontuur voorbij en varen we langzaam de Suriname rivier af, het donker tegemoet richting Grenada. We waren al gewaarschuwd voor een wilde zee en met soms windkracht 8 zijn we daar na 2,5 dag ook echt helemaal klaar mee. We maken daarom een “illegale” tussenstop in Tobago zonder in te klaren ,wat ons achteraf gezien, problemen had kunnen opleveren. Tobago ziet er echt prachtig Caribisch uit. Ik zie alleen niemand van zijn boot af het water induiken en durf daarom zelf ook niet zo goed. Geen idee wat voor beesten hier zitten en dus blijf ik maar aan het trapje hangen om snel het water uit te kunnen in geval van nood.
Problemen vanwege het niet inklaren op Tobago hebben we niet gehad en het inklaren op Grenada verloopt vlekkeloos. We zijn legaal en hebben een cruising permit voor de komende eilanden op zak.
We verblijven een paar nachten in verschillende baaien en voegen ons vervolgens bij Steffi en Tommi, die we in Suriname hebben ontmoet, in St.George. De hoofdstad van Grenada.
Nadat Tommie ons heeft geholpen met onze dinghy bij het aanleggen in de haven is het onze beurt om hen te helpen hun boot te verplaatsen want de boot naast hen staat in brand. Een hoop consternatie alom maar de brand is gelukkig snel geblust.
Vooralsnog vinden we Grenada niet zo bijzonder. Het doet ons denken aan Zuid Spanje en geeft ons niet het Caribisch gevoel. Toch zullen we hier nog een paar dagen moeten blijven om wederom het grootzeil te laten repareren. Misschien niet helemaal noodzakelijk maar we moeten er toch nog een keer een oceaan mee oversteken en als we horen dat twee Nederlandse schepen in Domburg zijn aangekomen waarvan 1 zonder mast en 1 zonder giek willen we het zekere voor het onzekere nemen. We raken al aardig geoefend in het demonteren en monteren van het enorme monster. Hopelijk voorlopig voor het laatst.

We kunnen hier met de dinghy voor de supermarkt “parkeren” maar het aanbod is beperkt. Soms mis ik mijn eigen vertrouwde Albert Heijn wel en de pasta komt me echt de neus uit. Nou word ik, als iemand die echt geen keukenprinses is, wel wat creatiever met groenten en aardappels maar het vlees ziet er hier niet echt lekker uit. Allemaal diepgevroren en wij zijn geen viseters dus eten we veel vegetarisch en heel veel eieren. Een stevige tournedos klinkt ons als muziek in de oren maar daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben. Waar we kerst vieren weten we nog niet precies maar misschien kunnen we een lekker restaurantje vinden. Aan alle kanten horen we de ons bekende kerstliedjes maar wel met een stevige steeldrum beat eronder waardoor ze weer net wat gezelliger klinken.

Vanuit een zonnig en warm Grenada wensen wij iedereen alvast hele fijne feestdagen!

p.s. De foto is van Tobago

5 thoughts on “Grenada (19-12-16)

 1. Hallo Henk en Michelle,
  het is al weer even geleden dat we jullie hebben gevolgd, maar wij hebben de laatste verhalen gelezen en zijn nu weer bij. Prachtig om het allemaal te lezen, jullie maken een schitterende reis.
  Wij wensen jullie een mooie jaarwisseling op een prachtige plek op aarde en een heel goed 2017 toe met een behouden terugvaart.
  Groeten Wilma en Jaap.

  • Hallo Wilma en Jaap,

   Leuk van jullie te horen! Wij wensen jullie een gelukkig en gezond 2017 vanuit een zonnig Curacao.

   Henk & Michelle

 2. Hai hai, wij missen in Duitsland ook het gemak van de AH. Dasrvoor hoef je niet naar de andere kant van de wereld. En in Vught mis ik de aardige mensen.( Eigenlijk eentje maar hoor. )
  Wat een mooie reis maken jullie. Prettige feestdagen daar.
  Groetjes Monique

 3. Wauw wat ziet het er paradijselijk mooi uit daar! Fijne kerst!
  Groetjes Ronald, Wendy, Okko en Wiebe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website