Het begin

Waar het allemaal begon

In 2009 verkochten wij onze Salona 45 om het zeilen voorgoed achter ons te laten. We waren er helemaal klaar mee. Bijna altijd slecht weer maar ook heel veel gedoe met de boot. Dus toen wij de boot in Zeeland achter lieten voor de nieuwe eigenaren hebben wij uit de grond van ons hart in de auto geroepen: “Bye Bye Zeeland, hier komen we voorlopig niet meer.”

Maar zoals waarschijnlijk elke zeiler zal beamen; eens een zeiler, altijd een zeiler. Tijdens onze diverse reizen en vakanties zonder boot lonkten wij altijd naar die witte zeiltjes op het water en werd geen enkele haven overgeslagen.

In 2010 begon het lonken naar bootjes dan ook langzaam weer een zoektocht te worden naar een boot. Al snel viel ons oog op een aluminium Koopmans 53, een prachtig schip maar eigenlijk veel te groot en nog belangrijker, veel te duur. Dus werden vele andere boten bekeken en bezocht maar geen enkele boot kon tippen aan de Koopmans en dus keerden we regelmatig terug naar Hindeloopen om toch nog “eventjes” te gaan kijken. Uiteindelijk hebben we er 2 jaar en tig boten over gedaan voordat we uiteindelijk in mei 2012 de trotse eigenaren zijn geworden van de “Spirit of Blacklock”, de Koopmans 53 van het eerste uur.

20150829_122743

In mei 2012 voeren we onze nieuwe aanwinst van Hindeloopen naar Veen in Brabant. Geen optimale zeilplek maar wel lekker dicht bij huis zodat we de eerste aanpassingen en onderhoud konden uitvoeren. Dit bestond in eerste instantie uit motorisch onderhoud, poetsen, schilderen van de potdeksel en vooral uit een ontdekkingsreis op en in de boot. Er zit veel op maar ondertussen kennen wij de boot van binnen en buiten en zijn zelfredzaam.

De zomer van 2012 hebben we gebruikt om de zeileigenschappen en de boot te leren kennen. We hadden een heerlijke vakantie naar de Kanaaleilanden tot aan St. Malo. Tijdens deze vakantie kwam langzaam het idee bovendrijven om toch misschien eens ooit, in de verre toekomst, een wat langere reis te maken want die 3 weken zomervakantie van mij brengt ons niet veel verder.